– a City Hungary-ről

Nem mindegy! Hol és hogyan élünk.

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma.
Célja, hogy az integrált városfejlesztési stratégia mentén a fenntartható városmodell működés 4 fő dimenzióját – a gazdasági prosperitást, a társadalmi egyensúlyt, az egészséges környezetet, a szellemi és kulturális örökség megőrzését – erősítse szemléletformálással, oktatással, képzéssel.

Akkoriban már 2006-tól kezdve a vállalatok felelősségvállalás kérdéskörével foglalkozott cégünk. Van aki ismeri és lelkes látogatója minden évben a CSR Hungary Konferenciánknak (társadalmi felelősségvállalás és fenntartható fejlődés) és a köréje szerveződő tevékenységeinknek (CSR Hungary Hírportál, CR Szerda Klubestek, CSR Hungary Díj, CSR Hungary Index, CSR Mátrix tanácsadói rész, kiadványok ).

Itt tapasztaltuk, hogy a vállalkozások és az NGO-k közötti együttműködést a már kifinomult , kiforrott módszerek alapján sikeres és eredményes projektek jelzik. Ugyanakkor a CSR-nak (corporate social responsibility-nek), a fenntartható fejlődésnek lokális szinten van gyakorlati jelentősége. Ezért támogatjuk szakmai szempontból is a városok és a vállalkozások, cégek együttműködését.

 

 

Lokalitás-városok

Kulcsszó a közösség. Még hozzá a helyi közösség, település, ahol a cég is működik, alkalmazottjai nap mint nap élnek.

Ideális esetben az állandóan megújuló, modern ismeretekkel rendelkező gazdasági szereplő közjót is szolgál, hisz tisztelve a helyi értékeket (falu, város, régió, ország) hozzájárul a települések fejlődéséhez és ezáltal a közösség életminőségét is javítja.

Elengedhetetlen tehát a konszenzus és a dialógus a cégek, vállalkozások és a helyi politika képviselői az önkormányzatok között, hisz a cél közös: fenntarthatóbb (gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból is), minél élhetőbb közösségek, városok, falvak nemcsak magunk, hanem az utánunk következő generációk számára is.

 

 

Rendezvények, képzések a modern, fenntartható és élhető városokért

2010-ben tartottuk az első Fenntarthatóbb közösségek- az élhetőbb városokért, falvakért évi konferenciát, amely éppen azt tűzte ki célul, hogy a köz (önkormányzatok) és az üzleti szféra a közös célok érdekében azonos platformra tudjon helyezkedni, úgy hogy a nyertes az illető település lakója legyen.

Útjára a nagy sajtóvisszhangot kiváltott Élhető város Index (É.V.I), mely a modern élethez szükséges feltételrendszert vizsgálta környezetéhez viszonyítva, melyre nemzetközi szinten is vannak példák, ill az auditrendszer kidolgozása egy teljesen új szakmai megközelítés a városok fenntartható működésében.
Majd a City reggeli sorozatunkon
1-1 speciális témát jártunk(unk) körbe.

 

Holnap városáért Díj >>

2013-ban pedig először hirdettük meg a Holnap városáért Díjat, melynek fővédnöke dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke.Ill. 2018-ban már

Ill. 2018-ban már Weingartner Balázs, fenntarthatóságért felelős államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium).

A City Hungary hírportálunk (https://www.cityhungary.eu) pedig sok-sok cikkel, információval segíti a témában tájékozódni vágyókat.

Alapelvünk az, hogy legyünk büszkék értékeinkre, építsünk ezekre az értékekre! A megoldásokra, szakmai alapokon nyugvó alternatívákra koncentráljunk. A vélemények különbözhetnek, ha érveink vannak pro és kontra. Ez természetes.
Rovataink ezt a célt szolgálják.  És remélhetőleg egyre több olvasót generál majd a hírportál számára.

Hisz nem mindegy, hogy hol és hogyan élünk!

 

Szívélyes üdvözlettel:

Takács Júlia
alapító-ügyvezető igazgató